• Katoenen tent

  Katoenen Tent (zwaar tentdoek van hoge kwaliteit)

  Katoen wordt al jaren gebruikt voor de productie van katoenen tenten, katoen is een natuurlijk duurzaam materiaal dat bij goed onderhoud lang mee gaat.

  Een katoenen tent is gemaakt van goed ademend natuurlijk materiaal. Katoen wordt waterdicht wanneer het met de eerste waterdruppels in aanraking komt. Het doek van een katoenen tent is redelijk dik en zwaar van kwaliteit. De materiaaldikte wordt aangegeven in het aantal gram per vierkante meter doek (gr./m2).

  Bij lichte wind tot een stevige brieswind beweegt het doek rustig en geruisloos heen en weer. Hierdoor beleef je een katoenen tent als comfortabel een degelijke gemaakt. Het doek van katoen klappert nauwelijks in de wind en is naast degelijk geproduceerde trektent ideaal voor huurtenten die een heel seizoen staan.

  Wanneer een katoenen tent nat geworden is, moet het voor afbreken op opbergen van de tent volledig opdrogen. Een tent van katoen houdt opgevouwen lang vocht vast waardoor gemakkelijk schimmel ontstaat. Het doek bij thuiskomst daarom goed uithangen, volledig drogen kan enkele dagen duren. Komt dit advies te laat en zitter er reeds vlekken in het tentdoek? Probeer deze kringen dan te verhelpen met Schimmel verwijderen tips.

  Het enige nadeel van een katoenen tent is dat een trekkerstent van katoen veel bagageruimte inneemt. Let hier bij het maken van een keuze naar bestemming op, een Nylon tent  of PVC tent is bij geringe bagageruimte dan misschien een betere keuze.

  Categories: Uncategorized

  Tags:, , ,

  Comments are currently closed.