• Nylon tent

  Nylon tent (lichtgewicht tenten)

  Een nylon tent is zeer geschikt als trekkerstent voor wandelaars en fietsers.

  Het kunststof materiaal van een nylon tent is licht in gewicht en hierdoor klein van formaat. Perfect voor trekkers die weinig bagageruimte hebben, want het is tot klein pakketje opvouwbaar. Ook neemt een nylon tent bijna geen vocht op, net als PVC doek sterk waterafstotend is.  Bij afbreken van een nylon tent bij nat weer volstaat vaak de waterdruppels van het tentdoek afvergen met een droge lap of handdoek.

  Als volledig droog afbreken niet lukt, leg het doek bij thuiskomst dan direct uit. Zo kan het volledig opdrogen en blijft de tent voor jaren in goede staat. Want wanneer een nylon tent langdurig nat opgeborgen wordt kan er gemakkelijk schimmel ontstaan. Al na een aantal dagen ontstaan er een muffe lucht en na enkele weken worden dit zichtbare vieze vlekken. Het weer zit dan in het doek, probeer nat opbergen daarom altijd te voorkomen. Als dit advies te laat komt, kun je met deze tips wellicht Schimmel verwijderen.

  Wat brandveiligheid betreft is een nylon tent zonder vlamdovende behandeling niet het meest brandveilige materiaal. Nylon vat snel vlam en is in een mum van tijd helemaal opgebrand, een probleem dat een Katoenen tent niet kent. Bij extra voorzichtig met vonken en open vuur is het overigens ook ook met een nylon tent veilig kamperen.

  Overweeg als alternatief voor nylon als basis een Katoen materiaal of tent van PVC doek.

  Categories: Uncategorized

  Tags: , ,

  Comments are currently closed.

  One thought on “Nylon tent

  • Hosting Deutschland schreef:

   Pyramidetenten zijn vrij gemakkelijk en snel zijn op te zetten. De tent beschikt over een minimum aan stokken en een ruime stahoogte. Door hun praktische indeling, een of meerdere slaapruimtes en een aparte leefruimte, zijn ze populair. In veel gevallen beschikken ze over een vast kuipzeil over het gehele tentoppervlak. Ook deze tent is uitstekend geschikt om meerdere malen van camping te verwisselen. Als tentdoek wordt vaak katoen gebruikt