• Technische membranen

  Technische membranen zijn hoogwaardige materialen voor tentdoek

  Onder de verzamelnaam technische membranen vallen alle soorten van intelligente textiel. Het zijn hoogwaardige materialen van speciale fabricaten met bijzondere eigenschappen en specifieke toepassing.

  Denk bij technische membranen aan producten met speciale eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan eigenschappen als extreem waterdicht (bestand tegen hoge waterkolom), vrij ademend doek en thermische kwaliteiten. Thermische eigenschappen kunnen bedoeld zijn voor warmtewering of om juist aanwezige temperatuur vast ge houden.

  Deze technische membranen zijn high tech materialen die we vooral verwerkt zien in dure tenten voor professioneel gebruik. Dit kan nuttig en noodzakelijk zijn bij gebruik onder extreme omstandigheden als hoge temperatuur overdag in de woestijn, als lage temperatuur in de nacht. En ook bij lage temperaturen tijdens expedities op sneeuw en ijs en voor bergbeklimmers met bivak op grote hoogte.

  Denk bij professionele gebruikers van tenten dus vooral aan bergbeklimmers en poolreizigers die beschutting tegen extreme koude nodig hebben. Maar ook voor maritieme doeleinden op zee (zoutwater bestendig) en andere extreme omstandigheden zijn er hoogwaardige membranen te koop.

  Als marketing en verkoopargument wordt hoogwaardige high tech textiel ook wel in goedkope tenten gebruikt. Voor kamperen onder normale omstandigheden voldoet Traditioneel Katoen, PVC doek of Nylon stof ook prima als tentdoek.

  Categories: Uncategorized

  Tags: , ,

  Comments are currently closed.

  2 thoughts on “Technische membranen

  • Virtual server schreef:

   Het buitendoek van een tent kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Afhankelijk van de soort tent is er een bepaald materiaal gebruikt. Let er dus goed op van wat voor een materiaal het doek gemaakt is en of dit voor jou de goede keuze is. Bij materiaal als polyester en nylon heb je als voordeel dat dit lichtgewicht is en een redelijk klein pakvolume. Bij materiaal als technisch katoen en all season heb je al snel een zwaargewicht en een groot pakvolume.

  • Web Hosting schreef:

   Grote boogvormige openingen in het tentdoek zorgen voor contact met de omgeving en het ultieme kampeergevoel. REVOLUTIONAIRMet behulp van lucht kunnen Holtkamper tenttrailers nu met een druk op knop automatisch uit- en weer worden ingevouwen.