• PVC Tent

  PVC Tent (lichtgewicht tentdoek)

  Een materiaal waarvan een  PCV tent wordt gemaakt komt qua eigenschappen sterk overeen met die van de Nylon tent.

  Het grote voordeel van een PVC tent zijn de eigenschappen van licht in gewicht en tot een klein pakketje opvouwbaar zijn.

  Een nadeel van PVC tentdoek is dat het al bij geringe wind behoorlijk beweegt. En een PVC tent bij het eerste echte briesje al hevig en hoorbaar staat te klapperen. De voordelen die hier tegenover staan is het compacte formaat in opgevouwen toestand. Deze compacte eigenschap maat de PCV tent zeer geschikt voor gebruik voor wandelaars, trekkers, gebruik op jeugdcamping en fietsvakanties.

  Net als ieder tentdoek moet ook een PVC tent altijd droog opgeborgen worden. Wanneer het nat afgebroken word, moet het bij thuiskomst zo spoedig mogelijk te drogen gehangen worden. Dit voorkomt ontstaan en inwerking van schimmels, aantasting in lichte vorm is soms nog te verhelpen met deze Anti schimmel tips. Voorkomen is altijd beter dan genezen, berg een PVC tent als kan altijd droog op.

  Ook tentdoek van PVC neemt zelf overigens nagenoeg geen vocht op. Een PVC tent is overigens wel licht ontvlambaar. Pas daarom op met gebruik van kaarsjes binnen in de tent en waak buiten voor vonken van open vuur. Deze eigenschappen samen maken PVC doek zeer geschikt voor de fabricage van trekkerstent. Licht in gewicht en klein opvouwbaar zijn hiervoor belangrijk, brandgevaar is bij verstandig gebruik ondergeschikt.

  Vergelijk dit materiaal zelf maar eens met een Nylon tent, en zie de grote verschillen met Doek van Katoen. PVC kan ook verwerkt zijn in Technische Membranen.

  Categories: Uncategorized

  Tags: , , ,

  Comments are currently closed.